A soproni érembiennále idén harmadik alkalommal fogadja az ország jeles éremművészeit és alkotásaikat. Folytatjuk célunk megvalósítását, a nagy hagyományokkal rendelkező képzőművészeti ág legjelentősebb alkotásainak kétévenkénti bemutatását, az éremművészet fejlődésének elősegítését.
Az eddigi érembiennálék gazdag anyagot mutattak be. A mostani nemkülönben. Reméljük, a formai kötöttség — a „klasszikus” érmek előtérbe helyezése — nem lesz kárára a seregszemlének, hiszen a vezető szerep mindig a hagyományos érmeké volt. A megvalósítás kötöttségeket vállaló változatossága és sokszínűsége pedig feljogosít bennünket a bizakodásra.
Nem marad el a mostani bemutató sem színvonalban, sem megvalósításban az előzőktől, sőt megmutatja mindazokat a szépségeket, amit az éremművészet adhat számunkra. Nemcsak a szakmai értékelést, a fejlődés lemérését teszi lehetővé, de nevel, alakít mindannyiunkat, minden látogatót.
A biennáléval gazdagodtunk. Gazdagodott városunk, a város lakossága és a hozzánk látogató hazai és külföldi vendégeink, akiknek tájékoztatására, gyönyörködtetésére szolgál. Reméljük, gazdagodik általa az éremművészet és valamennyi alkotó is.
Sopron város lakói, Tanácsunk és a Rendező Bizottság nevében köszöntőm a kiállító művészeket, a tárlat rendezőit. Köszönöm mindazok munkáját, akik az országos bemutató immár harmadik soproni megvalósításán munkálkodtak. Remélem, az itt szerzett tapasztalatok a látogatók számára maradandó élményt, a résztvevőknek szakmai tanulságokat és sikereket eredményeznek.

MARKÓ JÓZSEF
Sopron Város Tanácsának elnöke